Pasta “La Zarza”

4-6 personen

Moeilijkheidsgraad ☑️☑️

Deze pasta kan zowel met vlees als vegetarisch gemaakt worden.
Heerlijk als lunch- of hoofdgerecht.

Ingrediënten:

500 gram gekruid gehakt. Dit kan rund, half-om-half of kipgehakt zijn.*
2 (liefst zoete) uien
6 tenen knoflook
600 gram tomatenblokjes of tomaten passata
100 ml rode wijn of bouillon
1 hele venkel, ook het venkelloof bewaren
Provençaalse kruiden naar smaak, of een combinatie van tijm en oregano
Parmezaanse kaas
Peterselie, fijngehakt
Peper en zout
Olie om in te bakken
400 gram van een pastasoort naar keuze

Werkwijze:

Kook de pasta “al dente” volgens de aanwijzing op de verpakking. Het beste is als de pasta tegelijk klaar is met de saus. Giet nooit al het kookvocht van de pasta weg, zorg dat deze een heel klein beetje vochtig blijft. Voor het opdienen kun je een paar druppels goede olijfolie door de pasta mengen.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de venkel in kleine blokjes en houd een beetje van het loof apart.
Fruit de ui en de knoflook in de olie tot ze glazig zijn.
Voeg de venkel toe en bak 2-3 minuten mee.
Blus af met de wijn. Eet je dit gerecht met kinderen vervang de wijn dan door bouillon.
Laat een paar minuten inkoken.
Voeg dan de tomatenblokjes of passata toe en laat tot de gewenste dikte inkoken.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Voeg de pasta toe aan de saus en rasp er parmezaanse kaas naar smaak overheen.
Werk af met de peterselie en het loof van de venkel.

*Vegetarisch? Vervang het vlees door een mooie mix van paddenstoelen of champignons.

Wijntip:

Casa de la Ermita, selección Rey, een heerlijke volle rode wijn uit Jumilla, Spanje.

Buen Provecho, eet smakelijk!