Pisto Manchego
4 personen
Moeilijkheidsgraad ☑️
Pisto Manchego is een groente gerecht afkomstig uit Spanje, het wordt veel gegeten in Murcia, Castilla la Mancha en Extremadura.
Je zou het kunnen vergelijken met de Franse ratatouille.
Je kan het eten als warm voorgerecht, bijgerecht of als lunchgerecht met een eitje.
Ook leent dit gerecht zich prima als vulling voor empañadas, op je pizza of als basis voor je pastasaus.
Een zeer veelzijdig recept dus!
Ingrediënten:
2 uien
4 tenen knoflook
1 aubergine, in blokjes van 2×2 cm
1 courgette, in blokjes van 2×2 cm
1 rode paprika, in blokjes van 2×2 cm
1 groene paprika, in blokjes van 2×2 cm
1 gele paprika, in blokjes van 2×2 cm
400 gram tomatenblokjes
1 el “al-andalus” kruiden van Euroma by Jonnie Boer
1 tl gerookte paprikapoeder (pimenton de la vera)
handje gehakte peterselie
peper en zout
olie
Werkwijze:
Neem een ruime pan en snipper de ui en knoflook heel fijn, fruit ze aan in de olie.
Voeg de paprika toe en bak 2-3 minuten mee.
Voeg daarna de courgette toe en bak 2-3 minuten.
Voeg dan pas de aubergine toe, deze is zachter dan de paprika en courgette en hoeft minder lang mee te bakken.
Voeg dan de kruiden en paprikapoeder toe en bak even zachtjes mee, zo komen de smaken beter vrij.
Doe er dan de tomatenblokjes bij en laat goed doorwarmen.
Peper en zout mag je naar smaak toevoegen.
Werk het gerecht af met de peterselie.
Wijntip:
Casa de la Ermita Selección Rey, een heerlijke rode wijn uit Jumilla.
Buen Provecho!