Een nieuwe start

Verhuizen

Op vrijdag 29 juli was het dan eindelijk zover! Het moment waar we al maanden naar uitkeken, de verhuizing naar ons nieuwe huis. We hebben met de aannemer de afspraak gemaakt om voor de zomervakantie ons privé appartement op de eerste verdieping volledig af te maken. En het was een race tegen de klok. We wilden toch wel de badkamer, slaapkamer, woonkamer, schilderwerk, sanitair, deuren en internet voor elkaar hebben. Alles geschilderd en schoongemaakt, zodat we met volle teugen boven kunnen genieten. En het is gelukt.

Tot de laatste dagen was het een drukte van belang en heeft iedereen zijn beste beentje voorgezet.

In de maand augustus gebeurt er drie weken niet zoveel, dus we wilden al graag voor 1 augustus verhuizen. En genieten van onze rust, de ruimte en gewoon lekker rommelen. Dat is dus goed gekomen. Even lekker uitslapen in ons nieuwe bedje, de warme douche aanzetten, ontbijten met koffie en in de avond de zon onder zien gaan achter de bergen. Daar waren we wel aan toe, we genieten met volle teugen.

Afbouwen

De laatste loodjes komen er nu aan, vanaf 5 september wordt de volledige tuin aangepakt, een project van 6-7 weken voor drie tuinmannen uit Murcia, bedrijf van een Nederlandse eigenaar.

Het zwembad wordt binnenkort gevuld, het huis wordt aan de buitenkant wit geschilderd en de keuken en alle inbouwkasten worden getimmerd. Met het plaatsen van een kleine 20 zonnepanelen en 2 accu’s voor opslag zijn we er wel. Het bouwproject was, en is, een rollercoaster, maar we zijn echt wel op 80% van het hele project. Eind oktober zien we graag de aannemer vertrekken, ook al is de samenwerking erg goed.

Het is supergaaf om te zien dat tijdens de afbouwfase de ruimten groter en mooier worden. Veel hebben we zelf bedacht, soms met (professionele) hulp, en we zijn supertrots op de resultaten.

We zijn ook blij met de snelheid, binnen anderhalf jaar van aankoop grond tot dit eindresultaat. We horen telkens in onze omgeving dat dit in Spanje voor een groot project erg snel is.

John’s hoofd loopt over van de ideeën over gemarineerde olijven, gebakken en gezouten amandelen en een eigen lijn van kruidenmixen voor vis en vlees. Zonder veel zout, maar biologisch en zelfgemaakt. Straks bij ons verkrijgbaar in onze bodega winkel, waar we ook wijn verkopen vanuit ons wijnbedrijf.

Over wijn gesproken. We hebben nog meer fantastisch nieuws!

La Zarza Wine & Lifestyle

Per 1 juli 2022 is ons bedrijf La Zarza Wines & Lifestyle opgericht in Spanje.

Samen met een lokale toonaangevende bodega hebben wij onze eigen twee wijnen samengesteld. Een droge witte Moscatel en een rode Monastrell/Syrah blend met 4 maanden houtrijping. Heerlijke veelzijdige wijnen om te combineren met bijvoorbeeld een tapas plank, sardientjes van de plancha, gestoofde varkenswangetjes of….teveel om op te noemen!

We gaan onze eigen wijnen verkopen en tastings organiseren, maar ook gerelateerde producten die te maken hebben met lekker eten, wijn en bijvoorbeeld geur- en smaakbeleving. Voor de geurbeleving zijn we een samenwerking aangegaan met een Spaanse kaarsenfabriek en samen met hen hebben we een fantastische geurkaars ontwikkeld met zwoele oriëntaalse tonen. Deze zijn vanaf nu bij ons in Spanje verkrijgbaar! Dit concept willen we in de toekomst graag uitbreiden met andere producten in onze eigen geur- en smaaklijn.

Ben je in of kom je naar Spanje en wil je langskomen om onze wijnen te proeven (waarschijnlijk vanaf december 2022) en een bezoek te brengen aan onze winkel? Neem dan contact op met Diane. Dit kan via de mail info@la-zarza-lifestyle.nl. 

¡Hasta pronto!
Tot snel!

Diane & John La Zarza Wines & Lifestyle