¡Hola a todos!

Weer een korte update vanuit het mooie Haaren.

Helaas hebben we nog steeds niet naar Spanje kunnen reizen.
Of beter gezegd, willen reizen. Onze vlucht van februari is uiteindelijk geannuleerd maar we hadden zelf al besloten niet te gaan in verband met de vele tests die we moeten laten uitvoeren. Heen en terug kom je uit op 8 tests voor 2 personen; er wordt een waar ontmoedigingsbeleid gevoerd om te reizen. Onze hoop is nu gevestigd op maart/april, of het dan de auto of het vliegtuig wordt daar zijn we nog niet uit. In ieder geval gaan we vast en zeker, vooral omdat we heel veel nieuws hebben en spijkers met koppen moeten slaan.

Gelukkig gaat het op dit moment met de Corona cijfers in Spanje de goede kant op, net als in Nederland. Met het warme weer in aantocht en steeds meer vaccinaties is het einde van de tunnel in zicht, om Rutte maar eens te citeren ;-).
Hopelijk ziet de nabije toekomst er dan ook wat rooskleuriger uit en kunnen we ons weer wat vrijer bewegen.

Hier hebben we flink over na zitten denken. Wat willen mensen straks wel en wat willen ze niet als ze op vakantie zijn? We vermoeden dat massa toerisme minder populair gaat worden. Mensen willen meer luxe, comfort en rust. Bewegingsruimte, maar ook persoonlijke aandacht. Hier spelen wij graag op in.

We koken straks ook voor jullie met streekproducten en we maken nogal wat zelf. Wat denken jullie van lekker frisse ingelegde groenten voor bij de salade, gemarineerde olijven van het huis. En we maken zelf onze yoghurt, kwark en kaas. Fruit en amandelen komen in de toekomst uit eigen tuin. Omdat we genoeg grond hebben (zie verderop in deze blog) kunnen we aardig wat bomen aanplanten.

Na een flink aantal online videomeetings met de aannemer hebben we een nieuwe tekening die is aangepast op onze nieuwe plannen. Het ziet er echt al supermooi uit. We zijn druk bezig geweest met het zo slim en handig mogelijk indelen van alle ruimten. Zodat we alles kunnen doen wat we willen. We moeten al zoveel keuzes maken, maar doordat we al 4 jaar met deze droom bezig zijn hadden we een redelijk scherp idee van de indeling. En dat helpt. De aannemer en de architect hebben ons verrast met goede aanvullingen.

Ook voor de 4 gastenverblijven hebben we echt veel ruimte weten te maken. Uiteindelijk heeft iedere studio 37 vierkante meter, met daarbij een kleine privé tuin inbegrepen. In de studio’s is genoeg ruimte voor een lekker ruim bed, een ruim zitje met fauteuils, een fijne bergkast, kluisje, koffietafel en een hele ruime douche en toilet ruimte. We denken dat mensen zichzelf ook soms terug willen trekken en daarom krijgt iedereen dus een fijn privé terrasje erbij. We overwegen ook in de winterperiode een tijdje open te gaan. Je kunt in onze regio geweldig golfen, wandelen, fietsen. Overwinteraars die van genieten, gezond leven en lekker eten houden zijn een mooie doelgroep. Je eigen ‘cocon’ is dan wel zo fijn. Maar natuurlijk zijn er ook de gezamenlijke ruimtes zoals het zwembad, de wijnbar binnen (bodega), de terrassen en de gym. En we hebben nog wel een paar verrassingen in petto. Wanneer je bij ons bent hoef je je geen moment te vervelen, maar je kunt ook heerlijk de hele dag niks doen en genieten van zon en lekker eten en drinken.

En we denken aan het milieu. Ondanks dat we gewoon zijn aangesloten op het net, willen we gedurende de dag draaien op zonne-energie. Nu we gaan bouwen kunnen we dat makkelijk meenemen in het ontwerp.

Binnenkort komt er een zeer gedetailleerde tekening en een 3D tekening/filmpje. Deze plaatsen we op onze website die bijna klaar is. We zijn erg benieuwd naar jullie reacties.

Verder hebben we een tijd geleden een top 10 gemaakt van de beschikbare percelen in de gemeente waar we willen wonen. Jullie weten al dat dit de gemeente Pinoso is. Omdat we ‘maar’ 2% van een perceel mogen bebouwen (exclusief verdiepingen) moeten we echt een perceel van minstens 12.000 meter zien te vinden. En dat is gelukt. Na alle opties te hebben afgewogen hebben we een keuze gemaakt. We hebben onze hand weten te leggen op een ‘premium plot’ zoals de makelaar het aangeeft. Het perceel ligt 4 km buiten de bebouwde kom. Het is bijna 16.000 m2 en grenst aan de fabelachtige Monte Coto. Een gebergte net buiten ons dorp. We kijken direct uit op deze berg waar wandel- en fietsroutes zijn aangelegd. En je kunt genieten van hemelse uitzichten.

Er is ‘mains’ water en elektriciteit aanwezig voor ons perceel. Dat scheelt een enorme berg bureaucratie en onzekerheid. We zijn akkoord met de verkopers over de prijs. Yeah! Tijdens onze volgende trip gaan we dit volledig afhandelen en zijn we dus echt ‘groot grond bezitters’. Hoe groot is dat nou 16.000 vierkante meter? Ons perceel is ongeveer drie voetbalvelden groot, ruim 200 meter lang en bijna 80 meter breed. Zie de impressie foto van ons perceel!

Ook hebben we voor de komende maanden fulltime een schattig appartementje gehuurd in het centrum van Pinoso. Dit leek ons wel handig als uitvalsbasis met het oog op de toekomstige bouw. Zeker in deze (Corona) tijd. We kunnen gaan en zolang blijven wanneer we willen. Mocht er een quarantaine plicht zijn of in het ergste geval weer een lockdown dan hebben we onze eigen stek.
Het is een verbouwde bodega welke grenst aan het woongedeelte van het huis. En midden tussen de winkeltjes en gezellige terrasjes van een authentiek Spaans dorp. Je snapt, we kunnen niet wachten om te gaan.

Nadat Diane het wijncertificaat Wset level 2 heeft behaald is ze direct doorgegaan met level 3. Een behoorlijk pittige opleiding. Waar level 2 nog enigszins (m.i.) op “hobbyniveau” is, wordt er bij level 3 echt een professionaliseringsslag gemaakt. Dus flink aan het blokken geslagen want eind maart is het examen.

Ook de website is zo goed als af. Na een paar technische hick-ups zijn we bijna live. Op onze website vind je natuurlijk informatie over ons (s)emigratie avontuur en het bouwproces. Maar ook leuke wetenswaardigheden over het gebied waar we gaan wonen en Spanje in het algemeen. En niet te vergeten leuke recepten en wijntips.

Wil je een beetje Spanje in je glas? Deze (info toevoegen) twee heerlijke Spaanse wijnen zijn te koop. Stuur een mailtje naar info@la-zarza-lifestyle dan zorgen we dat ze jouw kant op komen.

Wil je deze wijnen combineren met een leuk Spaans menu? Download dan onze toffe receptenkaart met een door John samengesteld “Menú del día”. Meld je aan via deze link en ontvang ‘m in je mailbox.

¡Hasta pronto!

Saludos y un beso,
Diane & John