Beste allemaal,

Inmiddels is het weer even geleden dat we een update hebben gegeven van ons Spaans avontuur. Nu is er de afgelopen 8 maanden ook qua emigratie weinig te melden.
Het zal niemand verbazen dat wij niet meer in Spanje zijn geweest door alle Corona maatregelen. Dit jaar zal het ook niet meer gaan gebeuren aangezien onze regering ons heeft verzocht niet te reizen tot half januari 2021. De volgende reis naar Spanje staat nu gepland in februari. Aan de ene kant heeft Corona ervoor gezorgd dat we veel vertraging oplopen in de uitvoering van ons plan. Maar aan de andere kant: door niet eerder te vertrekken zitten we niet in een leeg boutique hotel als startende ondernemers. Fingers crossed dat 2021 voor iedereen een topjaar wordt en onze plannen dan ook echt kunnen doorgaan! 🤞🏻

Nieuwe plannen

Ondanks alle ellende met de pandemie hebben we echt wel leuke nieuwtjes te melden. We hebben onze plannen nog eens goed onder de loep genomen en zijn tot de conclusie gekomen dat we deze iets gaan wijzigen.
We gaan om te beginnen ‘semigreren’. Voor de korte termijn.
Dus deels in Nederland en deels in Spanje wonen en werken.
Vanuit die situatie kijken we dan weer verder.
We verwachten natuurlijk wel dat we veel gasten mogen verwelkomen en na een goede start willen we ons nog steeds definitief in Spanje vestigen.

Ook hebben we samen met de aannemer de tekening en de indeling van het huis nog eens kritisch bekeken en hebben we deze verder aangepast naar onze wensen. We richten ons nog steeds op rust, luxe en ontzettend lekker eten. In het plan vormt het centrale deel van ons huis een bodega (wijnhuis in Spaanse stijl) met een hele ruime keuken en fijne zit- en leefruimte.
Hieraan geschakeld komen 4 ruime studio’s met voor iedereen een eigen mini-tuin om lekker te relaxen.
Verder een ruim zwembad met zonneterras, buitenbar en als klap op de vuurpijl kiezen we voor een aparte sportruimte op onze grond met veel privacy.
Alles in een rustige traditioneel Spaanse stijl gebouwd en omgeven door een fijne wandeltuin.
Met stilteplekken en veel fruit- en olijfbomen.
In totaal kunnen we dan nog steeds 8 gasten verwelkomen en deze kunnen we dan alle aandacht geven.
Het ziet er veelbelovend uit. Begin 2021 worden de bouwtekeningen verder uitgewerkt tot de allerlaatste details.

Koken

Omdat we graag vooruit willen zijn we alvast gaan koken in ons huiskamer restaurant. Onze vis menu’s, de langzaam gegaarde eendenborst, gegrilde octopus en de andere signatuur gerechten van John zijn tot onze grote trots enorm in de smaak gevallen. Zo kunnen we alvast de wijn-spijscombinaties uitproberen om zo straks in Spanje goed beslagen ten ijs te komen. Heel fijn om velen weer te zien en in de watten te leggen. Inmiddels heeft de chef alweer nieuwe menu’s samengesteld en hopen we vanaf februari weer te starten. Binnenkort meer hierover.

Wijnopleiding

Inmiddels ben ik, Diane, geslaagd voor mijn wijncertificaat Wset level 2, met lof zelfs! Het is de grootste en bekendste wijnopleiding ter wereld met veel traditie en aanzien.
Blij en trots ben ik meteen doorgegaan met level 3.
Als dit certificaat behaald is ben ik ook gediplomeerd om echt op sommelier niveau wijnen te adviseren in een professionele setting.
Met het koksdiploma van John hebben we een goede basis en dat vinden wij zelf nodig om het niveau te halen dat we jullie willen bieden.

Website

En dan nu de grote klapper. Tromgeroffel……
Onze eigen website is in de maak en ver klaar. Deze zal begin 2021 online komen.
Om jullie straks te voorzien van alle informatie omtrent onze emigratie, het bouwproces, het huiskamer restaurant, lekkere recepten, wijn-spijs combinaties en nog veel meer.
Natuurlijk zijn wij ook te vinden op social media, leuk als je ons volgt.

Website (under construction): www.la-zarza-lifestyle.nl
Facebook: www.facebook.com/la.zarza.lifestyle
Instagram: www.instagram.com/la_zarza_lifestyle
LinkedIn: www.linkedin.com/in/diane-melis-la-zarza-lifestyle-059a36a

We zijn druk bezig met het uitwerken van ideeën om vanaf het eerste kwartaal van 2021 ook een paar wijnproeverijen te gaan organiseren.
Zoals jullie zien hebben we niet stil gezeten en is er toch weer genoeg te melden.

Saludos y un beso y

Feliz Navidad y Prospero Año Nuevo!

Diane en John.