Wij zijn John (1969) en Diane (1975), tot voor kort woonachtig in het mooie Noord-Brabant. In januari 2022 zijn wij naar Pinoso, Alicante in Spanje verhuisd
Liefhebbers van lekker, gezond eten en mooie wijnen.

Naast zijn baan als interim manager Europees aanbesteden is John een enthousiaste hobby-kok. Hij heeft in 2018 zijn koksopleiding gehaald aan De Rooi Pannen in Tilburg. Diane heeft haar kap- en schoonheidssalon in 2019 na 26 jaar verkocht. Inmiddels heeft ze 2 internationale wijnopleidingen gevolgd en afgerond, om onze vrienden en familie te voorzien van mooie wijnen bij de culinaire hoogstandjes van ‘Chef John’.

Waarom Spanje? Deze vraag krijgen wij vaak. En is voor ons moeilijk te vangen in een kort antwoord. Er was de afgelopen jaren een weemoedig gevoel als we weer op het punt stonden om vanuit Spanje terug naar Nederland te gaan. In Nederland hadden we het prima voor elkaar, maar toch knaagde het gevoel dat er voor ons nog iets in het verschiet ligt. Wat als we nou ooit eens hier konden blijven? Dit idee bleef maar hangen en hebben we gaandeweg steeds meer uitgewerkt. Stapje voor stapje en dat past ook wel weer bij ons. We willen ook heel graag in de tweede helft van ons werkende leven meer doen met onze andere passies: koken, wijn, ontspannen en genieten in een mooi klimaat.

Zie de “Spaans met een zachte G” blogs voor alles over onze emigratie perikelen. Ook wij hebben namelijk alles zelf moeten uitzoeken en de Spaanse bureaucratie mag je niet onderschatten.

Maar nu zijn we dan toch echt gestart met de bouw van onze droom en heeft het idee echt vorm gekregen. We lichten een tip van de sluier op. Wij gaan een kleinschalige luxe accommodatie opzetten in het mooie Spaanse achterland waar wij familie en vrienden kunnen ontvangen. We gaan geen reclame maken op internationale booking websites want we willen een intieme kring van vaste gasten creëren die samen met vrienden en hun familie altijd bij ons terecht kunnen en in de watten gelegd worden. Ook voor je “workation” ben je bij ons van harte welkom. Wil je overwinteren? Of een yoga retreat organiseren? Je kunt hiervoor zeker bij ons terecht, neem gerust contact met ons op via de contactpagina.

In 2021 zijn we gestart met de bouw van onze villa met 4 geschakelde gastenverblijven. En dit op een plekje waar iedere dag verse vis is te krijgen, waar we de lokale kaasboer en slager bij voornaam kennen en we kunnen genieten van 320 zonnige dagen per jaar. Het is tijd voor verandering!

Op deze website kun je ons emigratie avontuur volgen. Lekkere recepten, mooie wijn spijs combinaties, alles voor een gezonde lifestyle en natuurlijk leuke tips over Spanje en het Spaanse leven. Meer informatie over de accommodatie en foto’s van het bouwproces vind je ook op onze website.

Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws!

Disfruta de la vida!
(Geniet van het Leven!)