Watermeloensalsa, heerlijke zomer salade

3-4 personen

Moeilijkheidsgraad ☑️

Dit is tijdens een warme zomerdag een erg verfrissende salade. Deze salade heeft de Wow!-factor.
Hoe simpel en lekker kan het zijn? De salade is (licht) pittig maar door de honing ook weer zoet. Je maakt hem in 20 minuten. In de koeling blijft de salade 1 dag vers.

Ingrediënten

Watermeloen (de rode variant, 300-400 gram)
1 komkommer
1 rode ui
1 gele paprika
Honing (1 eetlepel)
Limoensap (sap van 1 limoen)
Zeezout (naar smaak)
Olijfolie extra vergine (1 eetlepel)
Platte peterselie en/of of basilicum (naar smaak)
Groene Tabasco (jalapeno) of verse dunne schijfjes jalapeno

Werkwijze

Snijd de ingrediënten (meloen, komkommer en paprika) in gelijke blokjes van 1 tot 1.5 centimeter. Het hoeft niet precies gelijk te zijn. Probeer zoveel mogelijk de pitjes van de watermeloen te verwijderen.
De rode ui mag je iets fijner hakken in blokjes van een halve centimeter.
Rasp de limoen met een fijne rasp en vang dit op ineen kleine kom. Rol de limoen daarna nog even stevig over je aanrecht of je snijplank en druk deze aan tijdens het rollen met je handpalm. Hierdoor komen de sappen beter los. Snijd de limoen door de helft en doe het sap in dezelfde kom. Voeg een snufje zeezout toe naar smaak en een eetlepel honing. Snijd de peterselie en/of de basilicum fijn. Meng dit met minstens 7 druppels groene tabasco uit het flesje (meer naar smaak) en een scheut olijfolie. Nu heb je een lekkere dressing die zoet, pittig en toch fris smaakt. Voeg de dressing bij de gesneden ingrediënten. Maak af met een paar korrels zeezout en nog wat gehakte groene kruiden.

Tip

Lekker met brood en boter bij de lunch of als bijgerecht bij gegrilde vis of kip.